Cadascú té les seves aficions i la d’en Josep Maria González, Poti, és conrear fruits gegants, sobretot carabasses. Aquest pagès de Corbera d’Ebre, a la Terra Alta, n’ha aconseguit aquest any una de 614 quilos, la més grossa de Catalunya, i fa dos anys va arribar al seu rècord fins ara: una carabassa de 827 quilos, que va quedar en segona posició al concurs internacional de Valtierra, a Navarra.

«La gent no s’ho pensa, però hi ha molta feina al darrere«, explica en Josep Maria a TV3.

D’entrada, per aconseguir fruits d’aquestes mides, cal pensar en un terreny de 100 metres quadrats per a una sola carabassa, és a dir, tan gran com una illa de cases de l’Eixample.

«S’ha d’anar guiant, s’ha d’anar arrelant perquè tota la planta alimenti un fruit, col·locant mànegues a tota la planta, fent-hi tractaments, adobant-la cada dos dies», resumeix. Aquí cal afegir-hi tota la feina prèvia de preparar la terra, amb una analítica especial de la composició del sòl o la sembra de plantes que ajuden a reequilibrar els elements que permetran el creixement màxim.

I això sense tenir en compte les hores invertides des que fa deu anys es va posar a investigar les llavors i els tractaments necessaris. I més que n’hi invertirà: «Tinc al cap fer un dia una carabassa de mil quilos i lluitaré i estudiaré per aconseguir-ho.»

Ara es troba amb el problema afegit de les altes temperatures: «Tanta calor no va bé perquè la planta s’oblida del fruit durant el dia i no creix, mentre que en condicions més estables el fruit creixeria de dia i de nit», es lamenta.

Josep Maria González, Poti, ho ha explicat en aquest vídeo:

 

 

 

 

 

 



Source link

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *