La sala del govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha acordat, per majoria, adherir-se a l’acord al comunicat del Tribunal Suprem sobre els acords al voltant de la llei d’amnistia.

TSJC exigeix així respecte a la independència judicial i a la separació de poders arran de les recents referències al lawfare per a la investidura de Pedro Sánchez, però sense pronunciar-se sobre l’amnistia.

Aquest és el comunicat publicat aquest divendres:

El text ha estat aprovat per majoria, però amb un vot en contra i un de particular de dos magistrats. Tampoc fan cap referència al pacte entre Junts per Catalunya i el PSOE, però veuen incompatible la fiscalització o supervisió de la labor jurisdiccional.

El Suprem va fer públic el mateix comunicat aquest dilluns en el moment que es va publicar el contingut de la llei d’amnistia acordada entre el PSOE, Sumar, ERC, Junts, Bildu, el PNB, el BNG i Coalició Canària, que també han donat suport a la investidura de Pedro Sánchez

La setmana passada, les associacions de jutges van emetre un comunicat conjunt contra l’acord firmat per Junts i el PSOE per a la investidura de Sánchez, on asseguraven que podia trencar la separació de poders. Criticaven, especialment, les referències al lawfare o judicialització política i a les seves conseqüències, que, segons ells, comportaven una desconfiança en la seva feina.

Per a Junts era important incloure el lawfare en l’acord perquè es pugui aplicar a causes obertes contra independentistes en les quals creu que s’estan forçant les lleis i el dret per obtenir condemnes que consideren injustes.

El lawfare és un concepte que s’ha fet servir les últimes dècades per definir i denunciar l’ús il·legítim de les lleis i els sistemes judicials per, amb aparença de legalitat, utilitzar-les contra adversaris polítics per combatre’ls des de fora de la política.

 

 





Source link

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *