El lleó, per excel·lència, ha estat sempre considerat el rei de la sabana. Un dels depredadors més temuts, en la cultura popular, del regne animal.

Ara bé, un estudi publicat a la revista Current Biology desmenteix aquest mite i conclou que a la fauna salvatge de la sabana sud-africana sentir veus humanes els podria fer molta més por que el rugit dels lleons.

De fet, apunten els investigadors, els humans maten les seves preses a un ritme molt més alt que altres depredadors, ja que la tecnologia els ha permès desenvolupar eines de caça com les armes de foc.

Per arribar a aquestes conclusions han camuflat càmeres de vigilància i altaveus al Parc Nacional Gran Kruger de Sud-àfrica i han analitzat les reaccions dels animals mamífers que hi viuen en sentir sorolls d’humans, de lleons, de gossos de caça o d’armes de foc.

I el patró es repeteix per a totes les espècies: la por als humans supera amb escreix el temor als lleons. En concret, hi ha el doble de probabilitats que animals salvatges com les girafes, els lleopards, les hienes, les zebres, els elefants o els rinoceronts fugin si senten un soroll associat a l’ésser humà.

Aquest estudi, centrat en l’ecologia de la por, reforça la idea de protegir els animals del turisme, sobretot en zones d’Àfrica cada vegada més explotades.

 

 



Source link

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *