Kylinxia. Aquest és el nom científic de l’animal fòssil marí trobat a partir de roques de gairebé 520 milions d’anys. Aquesta descoberta suposa un avenç en la comprensió de l’evolució dels artròpodes, el grup més nombrós d’animals invertebrats que inclou, entre d’altres, als crustacis.

La troballa, que publica Current Biology, forma part d’un estudi realitzat per la Universitat de Leicester, el Laboratori i l’Institut de Paleobiologia de Yunnan, el Museu de Fòssils de Chengjiang i el Museu d’Història Natural de Londres. I suposa un pas de gegant per desxifrar la història d’aquest tipus d’invertebrats.

En aquest sentit, els fòssils de molts tipus d’animals marins apareixen per primera vegada en roques d’aproximadament 500 milions d’anys i mostren com eren els ecosistemes en els oceans. De fet, una de les localitats clau per trobar-los és l’àrea del voltant de la ciutat xinesa de Chengjiang, on s’han recollit els fòssils d’aquest estudi.

Com era Kylinxia?

L’animal ha estat descrit a través d’un escàner CT que ha revelat la seva anatomia enterrada a la roca. Era de la mida d’una gambeta gran i les seves sorprenents característiques inclouen tres ulls i un parell de prominents extremitats que utilitzava per atrapar les presses.

De la majoria dels artròpodes presents en el registre fòssil només es conserven els seus esquelets. En canvi, en el cas de Kylinxia s’ha mantingut quasi complet, i això, segons Robert O’Flynn, autor principal de l’estudi, ha permès la seva reconstrucció:

«La preservació de l’animal fòssil és sorprenent. Després d’una tomografia computaritzada podem donar-li la volta digitalment i mirar fixament la cara de quelcom que va estar viu fa més de 500 milions d’anys».

Els artròpodes són animals que acostumen a tenir el cos dividit en segments, fet que també s’observa en Kylinxia tot i viure fa més de 500 milions d’anys.

 



Source link

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *